• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

15 Nisan 2017 10:50

2020 de petrol fiyatı beklentisi

Gubkin Rus Devlet Üniversitesi’nden Prof. Zolotukhin: “2020’ye doğru, petrol fiyatlarının 100 dolar civarında seyretmesini bekliyoruz. Bu rakamdan daha fazla yükseleceğini düşünmüyoruz” açıklamasında bulundu.

Gubkin Rus Devlet Petrol ve Doğalgaz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Prof. Anatoly Zolotukhin, gelecek 35 yıl içinde kömür, petrol ve doğalgazın toplam enerji sepetindeki payının yüzde 75 olacağını belirterek, “2020’ye doğru, petrol fiyatlarının 100 dolar civarında seyretmesini bekliyoruz. Bu rakamdan daha fazla yükseleceğini düşünmüyoruz.” dedi.

Petrol endüstrisinin geleceğine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Prof. Zolotukhin, petrol fiyatlarının düşük seyretmesinden dolayı nükleer enerji de dahil olmak üzere sektörde alternatif kaynakların ön plana çıkmaya başladığını belirtti.

 Gelecek 30 yıl içinde petrol rezervlerinin önemli ölçüde azalacağını ve alternatif kaynakların petrolün yerini alacağına ilişkin çeşitli görüşler bulunduğunu ve bu yaklaşımı doğru bulmadığını vurgulayan Zolotukhin, şöyle konuştu:

“Alternatif enerji kaynakları elbetteki önemli. Ancak petrol endüstrisinin yerini alabilecek konumda değil. Gelecek 35 yıl içinde, kömür, petrol ve gazın toplam enerji sepetindeki payı yüzde 75 olacak. Önümüzdeki 50 yıla baktığımızda, petrolle ilgili riskleri, piyasaya etkilerini ve yapmamız gerekenleri biliyoruz. Bu yüzden, petrol sektörünün geleceğini parlak görüyorum. Sadece, sektörde daha büyük yatırımlara ihtiyaç var. Bu sayede üretimi artırabiliriz. 2020’ye doğru, petrol fiyatının 100 dolar civarında seyretmesini bekliyoruz. Bu rakamdan daha fazla yükseleceğini düşünmüyoruz. Yalnız bundan daha fazla yükselmesini öngörmüyoruz.”

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.