Piyasa beklentisi, stokların 2,4 milyon varil azalması yönündeydi. Bir önceki hafta da ham petrol stokları 5,2 milyon varil düşüş kaydetmişti

Böylece, ABD’de ticari ham petrol stokları 6 hafta üst üste düşüş kaydetti. Ticari ham petrol stoklarına dahil olmayan stratejik petrol stokları da geçen hafta 0,7 milyon varil (yüzde 0,1) azalarak 688,1 milyon varile geriledi. ABD’nin haftalık benzin stokları da söz konusu hafta 0,4 milyon varil (yüzde 0,2) azalarak 240,7 milyon varile düştü. Veriye ilişkin piyasa beklentisi 0,7 milyon varil azalış olması yönündeydi.

Benzin stokları bir önceki hafta 0,2 milyon varil düşüş kaydetmişti. –

petrol üretimi 12 haftadan sonra ilk defa düştü Söz konusu dönemde ABD’nin ham petrol üretimi, bir önceki haftaya göre, günlük ortalama 9 bin varil azalarak 9,3 milyon varile geriledi.

Böylece, ABD’nin ham petrol üretimi 12 hafta üst üste yükseldikten sonra ilk defa düşüş kaydetmiş oldu. Ülkenin ham petrol ithalatı ise söz konusu hafta bir öncekine kıyasla, günlük ortalama 970 bin varil artışla 8,59 milyon varile yükseldi. Bu arada, ABD’nin ticari ham petrol ve benzin stoklarındaki azalışın ardından, küresel piyasalarda ham petrol fiyatlarında artış görüldü. EIA verilerinin açıklanmasıyla ABD’nin Batı Teksas tipi ham petrolün varil fiyatı 49,48 dolara, Londra Brent türü petrolün varil fiyatı da 52,59 dolara kadar tırmandı.