• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

14 Şubat 2018 23:13

Albayrak: Enerjide çok daha etkin bir ülkeyiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak, “Petrol ve doğalgaz aramada çok daha iyi bir yıl olacak. Sondaj hedefi iki kat arttı. Enerjide artık daha etkin bir Türkiye var. Akdeniz’de KKTC’nin yok sayılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

Öte yandan Bakan Albayrak açıklamasında, “2018 tüm kurumlarımızda önemli adımların atıldığı bir yıl olacak inşallah. Özellikle bu sene borda sürpriz bir yıl bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Akdeniz’de tek taraflı doğalgaz arama faaliyetlerinde bulunduğunu belirterek, “Akdeniz siyasetinde, enerji politikalarında daha etkin bir Türkiye var.
Kimsenin KKTC devletini, vatandaşlarını yok saymasına izin vermeyeceğiz. Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” dedi.

 

‘Çok iyi bir yıl olacak’

Albayrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından düzenlenen, “2017 Yılı Performans ve Başarı Ödülleri” töreninde konuştu.

Albayrak, yenilenebilir enerji ve doğalgaz gibi alanlarda büyük yatırımlar yapıldığını, madencilikte de önemli adımlar atıldığını belirterek, 2018’de Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na da (TPAO) önemli görevler düştüğünü kaydetti Albayrak, “Son gelen sondaj gemimizle birlikte 2017’den daha önemli bir 2018 bizi bekliyor.

Bu yıl, TPAO’dan gelecek güzel haberlerle hakikaten çok daha iyi bir yıl olacak. Geçen yıl bugüne kadar gerçekleşmiş en yüksek sondaj kapasitesinin üç katına çıktık, bu 1 milyon metreydi. Bu sene hedef 2 milyon. Sonraki sene 3 milyon” diye konuştu.

Afrin operasyonunun önemine değinen Albayrak, şöyle dedi: “Kurumlarınız başta olmak üzere yaptıklarınız görülmüyor değil, en tepeye kadar biliniyor ve görülüyor.

‘Büyük, güçlü Türkiye’ diyoruz. Şu anda Mehmetçiklerimiz büyük bir mücadele veriyor, gözünü kırpmadan. Birileri ülkeyi bölme operasyonu yapıyor.

Gerekirse 81 milyon canımızı veririz ama bugün bu operasyonda gözünü kırpmadan Mehmetçiklerimiz mücadele veriyorsa sizler de işinizi daha çok çalışarak en iyi şekilde, dünya standartlarında yapın.

İşlerimizi hepsinden daha iyi yaparak bu başarıyı ortaya koyalım. Bugün dünden, yarın da bugünden daha iyi olacak. Şüpheniz olmasın.”

‘Bor’da sürpriz bekliyorum

Albayrak, 2017’nin BOTAŞ için çok bereketli ve başarılı bir yıl olduğunu vurgulayarak, “Çıta daha yukarıda, öyle bir hedef koyduk ki bölgesel bir oyunculuktan bahsediyorsak sabırla ve çok çalışarak adım adım bir şeyleri gerçekleştireceğiz.

Stratejik hedeflerimizi teker teker hayata geçireceğiz. 2017, iyi ve güzel bir yıl oldu. 2018 tüm kurumlarımızda önemli adımların atıldığı bir yıl olacak inşallah. Özellikle bu sene borda sürpriz bir yıl bekliyorum” dedi.

KKTC’yi yok sayamazlar

Akdeniz’deki enerji faaliyetlerine de dikkat çeken Albayrak, şunları kaydetti: “Akdeniz siyasetinde, enerji politikalarında daha etkin bir Türkiye var.

Daha etkin bir süreç yürütüyoruz. Birileri son günlerde oldu bittiye getirmeye çalışıyor. Böyle bir şey yok.

Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hiçbir hakkını kimseye yedirmeyiz, yedirmeyeceğiz de burası çok net.

Kimsenin KKTC devletini, vatandaşlarını yok saymasına izin vermeyeceğiz. Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.

Tüm bu çerçevede şimdiye kadar hep sağduyuyla yaklaştık, sakin duruş ortaya koyduk. Özellikle enerji alanında ülkemizde ve bölgemizde daha etkin bir enerji diplomasisi ve siyaseti ortaya koyacağız.”

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.