• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

3 Mart 2017 13:31

Bayrağımızı taşıyan petrol tankeri Libya’da esir alındı

Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankeri Libya’nın Zuwarah Limanı’nın 2 mil açığında el konuldu ve mürettebat tutsak alındı.

Habere göre Transpasifik Denizcilik’in mülkiyetinde bulunan Türk bayraklı M/T Hacı Telli isimli petrol tankeri Libya’nın Zuwarah Limanı’nın 2 mil açığında el konuldu ve mürettebat esir alındı. Esir alınan gemi mürettebatın verdiği bilgilere göre gemi 11 Şubat tarihinde Tuzla’dan Malta’ya doğru yola çıktı. Akdeniz’de izlerken geminin 1. kaptanı Nejat Üler’e geminin sahibi olan şirket Transpasifik Denizcilik tarafından geminin kiralandığı ve rotasının Libya’nın Zuwarah Limanı olduğu bilgisi verildi.

M/T Hacı Telli, 24 Şubat tarihinde Zuwarah Limanı’na demirledi. Gemi limana yanaştığında geminin güvenliğini sağlamak emeliyle bölgedeki her gemiye uygulanan prosedür gereği 6 silahlı muhafız gemiye çıktı. Zuwarah Limanı’na petrol almak için gelen M/T Hacı Telli’ye 24 Şubat tarihine kadar petrol yüklenmedi ve mürettebata bu konu ile ilgili düzgün bir izah yapılmadı.

24 Şubat tarihinde geminin güvenliğini sağlayan 6 silahlı mürettebat dışında bölgenin güvenliğini sağladığını söyleyen silahlı bir grup gemiye çıkarak, 1. Kaptan Nejat Üler’e gemiden 1 kişiyi konuk etmeleri gerektiğini, gemi mürettebatı ile rastgele bir problemleri olmadıklarını ancak gemiyi kiralayan Efe isimli kişi ve Libyalı ortağından paralarını alamadıkları için 1 kişiyi konuk etmeleri gerektiklerini söyledi. Bunun üzerine olayın biran önce çözülmesi için geminin 2. Kaptanı İsmail Eskiçırak gönüllü olarak gemiye çıkan grupla gemiden ayrıldı.

28 Şubat tarihine kadar Zuwarah Hava meydanı’nın yakınında bir çiftlik evinde rahat şartlarda konuk edilen 2. Kaptan İsmail Eskiçırak’ın yanına 28 Şubat günü 2. Mühendis Volkan Özdemir, Usta Gemici Ali Özcan ve Gemici Ünsal Kaya getirildi. Geriye kalan mürettebat ise Zuwarah Limanı’nın 2 mil açığında demirleyen gemide silahlı 6 kişinin gözetiminde rehin tutuluyor. 28 Şubat tarihine kadar kısmen rahat şartlarda bir çiftlik evinde tutulan gemi mürettebatı 28 Şubat gününde çiftlik evindeki bir odaya az miktarda erzak ve suyla kapatıldı.

M/T Hacı Telli isimli gemiyi Transpasifik Denizcilik’ten, Pasifik Denizcilik aracılığı ile kiralayan Efe isimli kişi ve Libyalı ortalığı Zuwarah Limanı’ndan aldıkları petrolün 433 bin dolarlık ödemesini gerçekleştirmedi. Bu yüzden gemiye el koyduklarını mürettebata söyleyen Libyalı silahlı grup şayet para ödenmez ise mürettebatı serbest bırakmayacaklarını ve gemiyi parçalayıp satacaklarını söylediler.

Gemiyi kiralayan Libyalı işadamının 433 bin dolarlık borcun 280 bin dolarını ödediği ancak mürettebatı rehin alan kişilerin borcun tamamının ödenmediği taktirde mürettebatı serbest bırakmayacaklarını söylediği de öğrenilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.