• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

27 Ocak 2018 03:27

Benzinde 6 liralık rekor!

Dolar kurunun düştüğü, brent petrolün 70 dolarlar düzeyinde seyrettiği bir dönemde benzine ve motorine peş peşe gelen zamlar kafaları karıştırırken, benzin 12 kuruşluk son zamla ilk kez 6 lirayı geçerek Hakkâri’de 6.02 lirayı gördü.

 

Benzin, önceki gece yapılan 12 kuruşluk zam sonrasında ilk kez 6 TL sınırını aştı. Hakkâri’nin Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde 1 litre benzinin fiyatı zam sonrasında 6.02 liraya yükseldi. Uluslararası piyasalarda ürün fiyatlarının artması, benzinin ardından motorinde de zammı tetikledi. Sektör temsilcileri, motorinde hafta başında 8-10 kuruş arasında zammın gündeme geldiğini belirterek, net rakamın bugün belli olacağını söyledi.

Habertürk Gazetesi’nden Olcay Aydilek’in haberine göre; dolar kurunun düştüğü, brent petrolün 70 dolarlar düzeyinde seyrettiği bir dönemde benzine ve motorine peş peşe gelen zamlar, kafa karışıklığını da tepkileri de artırdı. Enerji yönetimine ve uzmanlara zammın gerekçeleri soruldu. İşte yanıtlar:

PETROLDE ÜRETİM KISITI

Başta Suudi Arabistan olmak üzere dünyanın büyük üreticileri, petrol üretimini kısma kararlarını teyit etti. Bu kararla birlikte piyasada petrol miktarı azalmaya devam edecek. Miktarın azalması petrol fiyatlarını yukarı doğru itmeye başladı. Bunun etkileri, izleyen günlerde daha çok görülecek.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.