• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

28 Ocak 2017 12:03

Çevre dostu istasyon

Kuzey Kıbrıs’ta öncü ve örnek kuruluş olmayı sürdüren Altınbaş Holding’in akaryakıt dağıtım sektöründeki iştiraki Alpet Kıbrıs, tamamen güneş enerjisiyle çalışan çevre dostu akaryakıt istasyonu “Alpet Salamis Eko Petrol”ün açılışı görkemli bir törenle yapıldı.

“Doğaya maksimum destek” sloganıyla hizmete giren Alpet Salamis Eko Petrol’ün açılış törenine Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş ve birçok şirket yetkilisi katıldı.

Çok sayıda vatandaşın da katıldığı törende, doğa dostu yatırımların gerekliliğine vurgu yapıldı.

Altınbaş:” Dünya’da ilk”

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, Altınbaş Holding’in Kıbrıs’ı kendi vatanı olarak gördüğünü söyledi. Holding olarak yaptıkları yenilikleri önce Kıbrıs’a getirdiklerini anlatan Altınbaş, Dünya’da ilk kez güneş enerjisiyle çalışan istasyonu da Kıbrıs’ta açmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Vakkas Altınbaş, projelerinde katkıları Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Katip Demir’e ve ilk Alpet Bayisi sahibi Güneş Güneşoğlu’na teşekkür etti.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sofu Altınbaş, KKTC’de akaryakıt sektörüne giren ilk özel sermayenin şirketleri olduğuna değindi. Kendilerinin istasyonlarını çağımızın gereklerine uygun dizayn ettiklerini ifade eden Altınbaş, her çalışma alanında öncü olmaya kendilerini adadıklarını açıkladı.

Sofu Altınbaş, akaryakıt sektörünün kısa zaman sonra yerini elektrik enerjisiyle çalışan araçlara bırakacağını işaret ederken, şirketlerinin bu değişim için de hazırlık yaptığını ifade etti.

Toprak:” KKTC’deki 53’üncü istasyonu açtık”

Alpet Kıbrıs Ülke Müdürü Mehmet Fatih Toprak, istasyonun inşaatına 2016 yılında başladıklarını ve KKTC’de bir ilki gerçekleştirerek çevre dostu güneş enerjisinden enerji ihtiyacını karşılayan bir istasyon inşa ettiklerini söyledi.

Alpet’in müşterilerinin gücüyle böylesi yatırımları yapabildiğini kaydeden Toprak, yakın zamanda Kalecik’teki tesisin de açılışını yapacaklarını bildirdi. Toprak, açılışını yaptıkları çevre dostu istasyonla KKTC’deki 53’üncü istasyonlarına ulaştıklarını belirtti.

Ercan Havalimanı’nda 15 yıla yakındır hizmet verdiklerine değinen Toprak, birçok uçağın ikmalini kendilerinin karşıladığını dile getirdi. Toprak, Gazimağusa ve Girne Limanı’ndaki gemilerin yüzde 85’inin ikmallerini yaptıklarını açıkladı.

Yeşilyurt:” İstasyon ağlarımızı solar alana dönüştürmek istiyoruz”

Alpet Genel Müdürü Ali Murat Yeşilyurt, istasyonlun enerjisini güneşten üreten ilk istasyon olduğunu söyledi.

Şirket olarak yaptıkları işin vatandaşa olumlu etkisinin yanında doğaya da olumlu etkileri olmasını istediklerini kaydeden Yeşilyurt, bu düşüncelerinin diğer kişilere de örnek olmasını dilediklerini belirtti.

Yeşilyurt, enerjisini güneş enerjisinden sağlayan istasyonlarını artırabilmek için Avrupa Birliği’nde ve Türkiye Cumhuriyeti Elçiliği’nden de destek talep etiklerini bildirdi. Yeşilyurt, Kıbrıs’taki istasyon ağlarını solar bir alana dönüştürmek istediklerini açıkladı.

Başarılı girişim tebrik edildi

Gazimağusa Kaymakamı Dürdane Acı, böylesi yatırımların ülkemiz için çok olumlu olduğuna değinirken, böylesi yatırımların diğer iş insanlarına örnek olmasını diledi. Acı, holding yetkililerine yatırımları için teşekkür etti.

Yeniboğaziçi Belediyesi Başkanı Katip Demir, bölgelerinde böylesi çevre dostu bir tesisin açılmasından ötürü onurlu olduklarını açıkladı. Demir, Cittaslow’un başkentinde böyle bir tesisin yer almasının kendileri açısından çok değerli olduğuna da vurgu yaparken, istasyonun bölgenin ekonomisine de katkı koyacağını dile getirdi.

Alpet’in ilk bayilerinden olan Güneş Güneşoğlu ise yaptığı konuşmada, Alpet’in hem geçmişte hem de bu projesiyle Kıbrıs’ta akaryakıt sektöründe bir çığır açtığını dile getirdi.

Güneşoğlu, yatırımın Kıbrıs’ta yapılmasından ötürü Altınbaş Holding’e teşekkür etti.

Kemerburgaz Üniversitesi İdari İktisadi Bilimler Fakültesi Başkanı Sevil Acar Aytekin, gelecek nesillerin doğamızdan faydalanabilmesi için çevre dostu enerji kullanımının artması gerektiğine dikkat çekerken, Alpet’i kendi enerjisini güneşten elde eden bir akaryakıt istasyonunu hayata geçirmesinden dolayı kutladı.

Petrol istasyonunun çevre dostu olarak inşa edilmesinin küçük bir adım olarak nitelendirilemeyeceğini belirten Aytekin, çevreye duyarlı böylesi yatırımların ilk aşaması olmasına rağmen çok önemli bir yatırım olduğunu ve örnek teşkil etmesi gerektiğinin altını çizdi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.