• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

20 Temmuz 2017 13:02

Değeri Milyon Dolarları Bulan Gemi Filosu SOCAR’a Satıldı

Azerbaycan devletinin petrol ve doğalgaz şirketi SOCAR’ın, Erdoğan ailesine ait olduğu bilinen beş petrol tankerini Malta’da kurdukları şirketler aracılığıyla bu yılın başında satın aldığı ortaya çıktı.

 

Söz konusu olayı konu alan haber CRAIG SHAW imzasıyla 14 Temmuz 2017’de The Black Sea adlı internet sitesinde yayımlandı. SOCAR ve Erdoğan tarafından bugüne kadar kamuoyuna açıklanmayan söz konusu satışı konu alan habere göre, SOCAR geçen yıldan bu yana, şirkette görev alan ve Gülen cemaatine üye olduğu düşünülen kişilerin şirketten temizlenmesi için hükümet tarafından baskı görüyordu. Bu satış işlemi de tam bu sıralarda gerçekleşti. Erdoğan ailesinin gemilerinin yeni sahibi SOCAR, gemileri şu anda Moskova’da kayıtlı Frachtmortrans adlı bir firmaya kiralıyor.

Bu firmanın yöneticileri arasında SOCAR ve British Petroleum’la (BP) ilişkili kişiler bulunuyor. Haberde, Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen’in, Palmali Group’un sahibi Mübariz Mansimov’la beraber Erdoğan ailesine ait Begim Aslanova adlı dev tankerin denize indiriliş kutlamasında, SOCAR’ın Erdoğan ailesinin şirketi BMZ Group’un tüm filosunu satın alması konusunu görüştüğü belirtiliyor.

Habere göre, Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen tarafından kurulan BMZ’nin beş gemiyi 2014 ve 2015 yıllarında yaklaşık 100 milyon dolar civarında para ödeyerek satın aldığı medyaya yansımıştı. Begim Aslanova’nın denize indirilmesinden birkaç ay öncesinde, Ekim 2014’te, BMZ’nin inşa ettirdiği ilk gemi Mecid Aslanov tamamlanmıştı. Kasım 2015’te ise Poet Qabil, Armada Fair ve Armada Breeze adlı tankerler BMZ’ye teslim edilmişti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.