• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

7 Mart 2017 13:42

Enerji Konferansı IHS CERAWeek Başladı !

Dünyanın en büyük enerji konferanslarından IHS CERAWeek 2017, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin Teksas eyaletinin Houston şehrinde bir gün evvel başladı.

Konferansa, bu sene, petrol ve doğalgaz üreticisi ülkelerin bakanlarının yanı sıra, beynelmilel enerji müesseselerin yetkilileri ve enerji şirketlerinin yöneticileri katılacak.

Beynelmilel Enerji Ajansı (IEA) İcra Direktörü Fatih Birol, OPEC Genel Sekreteri Muammed Barkindo ve Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih’in katılacağı konferansa, ayrı olarak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) aza ülkelerinden bakanlar da yer alacak.

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak’ın da konuşmasının beklendiği konferansta, Birleşik Arap Buyruklukları Enerji Bakanı Suhail Mohamed Al Mazrouei ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’nin ehemmiyetli enerji şirketlerinden ExxonMobil, Chevron ve ConocoPhillips’in Üst Yöneticileri (CEO) katılımcılar arasında yerini alacak.

10 Mart’a kadar sürecek konferansta, OPEC ve Rusya’nın petrol imalatlarını sınırlama kararının global petrol piyasasına ve ham petrol ücretlerine tesiri ele alınacak, ayrıca yeni AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ hükümetinin enerji siyasetlerinin piyasa ve şirketlere tesirinin tartışılması bekleniyor.

Uzmanlar, OPEC ve Rusya’nın petrol imalatlarını sınırlama kararının petrol ücretleri üzerinde yukarıya istikametli baskı oluşturarak, AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ’li petrol şirketlerinin imalat kapasitelerini artıracağına inanıyor.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Başkanı Donald Trump’ın ülkede “enerji devrimi” başlatmak için sektördeki regülasyonları azaltma vaadine işaret eden uzmanlar, Amerikalı enerji şirketlerinin konferansta daha pozitif bir bakış açısı taşıyacağını dile getiriyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.