• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

12 Şubat 2017 12:43

EPDK’dan 2017 nin ilk lisansları

EPDK, Ocak ayı lisans kararlarını açıkladı.

Konuyla ilişkin ilan, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, elektrik piyasasında Murat Nehri Enerji Üretim A.Ş.’nin Alpaslan II Barajı ve HES’i, Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin Gebze-Dilovası DGKÇ Santrali, Ulu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin Lale Reg. ve HES projesi, Akköy Enerji A.Ş.’nin Yalnızardıç HES’ine üretim lisansı verilirken EE Elektrik Enerjisi Toptan Satış A.Ş. tedarik lisansı verildi. Yine elektrik piyasasında faaliyet gösteren ARC Elektromekanik Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Kutay Reg. ve HES’i, Hidrogüç Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Çamlıca Reg. ve HES’i, Vatan Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Rıza Reg. ve HES’i, Cebecikent Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin Rıdvan Reg. ve HES’i, Rasa Elektrik Üretim A.Ş.’nin Mardin Kızıltepe Enerji Santrali, Aksa Enerji Üretim A.Ş.’nin Mardin Kızıltepe Enerji Santrali, Ergühan Elektrik Üretim Limited Şirketi’nin Bekçan Reg. ve HES’i, Laleli Enerji Elektrik Üretim A.Ş.’nin Laleli Barajı ve HES ile Solgun Enerji Üretim Pazarlama Anonim Şirketi’nin Şirin Reg. ve HES’inin üretim lisansına son verildi.

EDPK, doğalgaz piyasasında Enerya Gaz Ticaret Anonim Şirketi’ne Spot LNG ithalat lisansı, Naturelgaz Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) satış lisansı verdi.

EPDK, ayrıca petrol piyasasında Hipet Petrol Ürünleri ve Depolama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi ve Rpet Petrolcülük Anonim Şirketi’ne 15 yıl süreli dağıtıcı lisansı verirken Bio Performans Petrol Ürünleri Kimyevi Madde İnşaat Nakliyat Otomotiv İthalat İhracat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne 10 yıl süreli madeni yağ lisansı verdi. Kurum, Asırlı Madeni Yağ Kimyasal Maddeler Ambalaj Nakliye İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Saralan Madeni Atık Yağ Geri Kazanım Iç ve Dış Ticaret- Shahram Rezaei Saralan, Rsm Turizm Petrol Madeni Yağ Gıda İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, 14 Zaman Akaryakıt Gıda Nakliyat İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin madeni yağ lisanslarının ve Doğal Kaynaklar Akaryakıt Dağıtım ve Gaz İşletmeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin depolama lisansının iptal edilmesini kararlaştırdı.

Böylece EPDK 10 şirkete lisans verirken, 14 şirketin de lisansına son verdi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.