• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

26 Ocak 2018 03:28

‘Hedefimiz Türkiye’nin geleceğine katkı sağlamak’

Petrol Ofisi, Altınordu FK ile iş birliğinde bir yeniliğe daha imza attı. Altınordu altyapısından yetişmiş ve milli formayı giymeye hak kazanmış 38 futbolcu için Petrol Ofisi tarafından gökyüzünden birer yıldız alınarak, bu yıldızlara milli futbolcuların isimleri verildi.

Petrol Ofisi tarafından alınan ve bundan sonra gökyüzünde Altınordu FK altyapısından yetişmiş 38 milli futbolcunun adıyla anılacak yıldızların sertifikaları, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı 54. TSYD Antalya Buluşması’nda takdim edildi.

Petrol Ofisi’nin de destekçileri arasında olduğu spor basınının bu geleneksel buluşmasının ilk gününde, Futbolda Alt Yapı başlıklı bir oturum gerçekleştirildi.

TSYD Ankara Şube Başkanı Alper Bakırcıgil moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturumda, Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper ve Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, iş birlikleri ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiler.

“HER ŞEY BİR RÖPORTAJLA BAŞLADI, 3’ÜNCÜ GÜNDE SÖZLEŞME İMZALANDI”

Petrol Ofisi ile Altınordu arasındaki bu iş birliğinin de aslında spor basınının katkısıyla başladığına dikkat çeken Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper, “Altınordu, aslında bildiğimiz bir kulüp. Ancak bir gün gazetede Mehmet Bey ile yapılan detaylı bir röportajı okuduğumda,

Petrol Ofisi için ‘ruh ikizimizi, felsefe ortağımızı, yol arkadaşımızı bulduk’ diye düşündüm. Gerçekten de Petrol Ofisi ve Altınordu, hem birçok açıdan birbirlerine çok benziyorlar; hem de aynı yönde yürüyen, geleceğe bakan ve bu geleceğe katkı yapmayı amaç edinmiş iki lider marka olarak azimli bir şekilde ilerliyorlar” açıklamasında bulundu.

“Fikir, felsefe ve gidilen yol ortak olunca, iş birliği görüşmeleri de çok kısa sürdü” diyerek konuşmasına devam eden Selim Şiper, “Mehmet Bey, Altınordu ekibi ve altyapıdaki pırıl pırıl gençlerle tanışmamızdan sadece 3 gün sonra imzaları attık.

Kısa sürdü çünkü prosedürler, talepler, istekler yoktu. Biz ‘neler yapabiliriz’, ‘daha iyi nasıl yapabiliriz’, ‘nasıl katkı sağlayabiliriz’ gibi konuları konuşarak imza attık” dedi.

“PETROL OFİSİ’NİN DE ALTINORDU’NUN DA AMACI AYNI”

Petrol Ofisi ile Altınordu’nun çok benzediğini, farklı kulvarlarda olmalarına karşın aynı yöne giden, aynı bakış açısına, aynı reflekslere sahip ve benzer hedeflere odaklanan, birbiriyle çok uyumlu iki kurum olduklarını da vurgulayan Selim Şiper, Petrol Ofisi ve Altınordu’nun en önemli ortak noktalarının ise, ‘Türkiye’nin geleceğini desteklemeleri, katkı sağlamaları’ olduğunu belirtti.

“SPONSOR DEĞİL, YOL ARKADAŞIYIZ”

“İşte bu nedenle biz, Altınordu ve Petrol Ofisi arasındaki bu birlikteliğe ‘sponsorluk’ değil de, ‘yol arkadaşlığı’ diyoruz” açıklamasında bulunan Selim Şiper, “Bizimki aslında felsefi bir beraberlik. Elbette ki sportif başarılar bizleri sevindirir.

Ancak bizim hedefimiz 38’e ulaşan Altınordu’dan yetişmiş milli futbolcu sayısının birkaç sene sonra 50’ye çıkabilmesi, sonra bunun 100’e, 150’ye çıkabilmesi. Türk futbolunun, ülkemiz sporunun yarınlarına katkı sağlayacağız. Bizim amacımız, tüm hedefimiz bu” diye konuştu.

“BİZ BU TOPRAKLARIN ÇOCUKLARINA GÜVENİYORUZ”

80 milyonluk nüfusa sahip Türkiye’den dünya çapında yıldız futbolcu yeterince çıkmıyorsa ortada bir sorun olduğunu söyleyen Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan da, “Bize göre, genleri futbol yeteneği ile donatılmış Türk gençleri, gelişmeleri için yeterli fırsat bulamıyor.

Biz yola, ‘bu toprakların çocuklarına Avrupalı meslektaşları karşısında fırsat eşitliği yaratmak’ için çıktık ve tüm kurgumuzu bu misyona göre belirledik. Bu yaklaşımı ‘yabancı futbolcu oynatmamak’ olarak değil, ‘bu toprakların çocuklarına güvenmek’ olarak değerlendirmek gerekir” dedi.

“SÜREÇ YERİNE SONUÇ ODAKLI TOPLUM OLMAMIZ EN BÜYÜK DEZAVANTAJ”

Bu yolculuğun uzun, yorucu ve emek isteyen bir süreç olduğunu belirten Seyit Mehmet Özkan, “10 yılı aşkın süredir çalışıyor ve yolumuzdan bir an bile ödün vermeden devam ediyoruz. Çağlar Söyüncü, Cengiz Ünder ve Salih Uçan gibi üç önemli isim bu sistemin bir ürünüdür. Üç oyuncumuz da kariyer gelişimlerine devam ediyor. Bizler de yardımcı olmaya devam ediyoruz.

Ülkemizin en büyük avantajı, genç bir nüfusa sahip olması ve genetik olarak futbola yatkın olması. Bu, bizim eğitim sürecimize önemli katkılar sağlıyor. Ancak diğer yandan çabuk sonuç bekleyen, süreç yerine sonuç odaklı bir toplum olmamız da sistemin en önemli dezavantajı” açıklamasında bulundu.

“PETROL OFİSİ, BİZİM BU UZUN YOLCULUKTAKİ ENERJİMİZ”

“Petrol Ofisi, bizim sponsorumuz değil, yol arkadaşımız” diyen Seyit Mehmet Özkan, “Biz, futbol altyapısında ülkemizin ‘1’ numaralı markasıyız. Petrol Ofisi de bu topraklardan doğup akaryakıt ve madeni yağ sektörünün lideri konumuna yükselmiş gurur markamız.

Petrol Ofisi, bizim markamıza büyük bir sinerji kattı ve katmaya devam edecek. Petrol Ofisi, bizim bu uzun yolculuktaki enerjimiz, en güçlü yakıtımız” şeklinde konuştu.

38 FUTBOLCUNUN İSİMLERİ YILDIZLARA VERİLDİ

Oturumun sonunda ise Petrol Ofisi ve Altınordu iş birliğiyle gerçekleştirilen Geleceğin Yıldızları projesi kapsamında, Altınordu’dan yetişmiş ve milli formayı giymiş 38 futbolcunun isimlerinin yıldızlara verilmesine ilişkin mini bir tören gerçekleştirildi.

38 futbolcuyu temsilen Berke Özer (A Takım), Egehan Gök (U18), Barışcan Işık Altunbaş (U17), Salih Kavrazlı (U16) ve Emre Çeltik (U15), sahneye çıkarak, adlarını gökyüzüne yazan yıldız sertifikalarını Selim Şiper ve Seyit Mehmet Özkan’ın elinden aldılar.

54. TSYD Antalya Buluşması, yine üç gün süre ile Türk sporunun zirvesini oluşturdu. Türkiye Spor Yazarları Derneği üyelerinin yanı sıra Türkiye futbol ve spor dünyasının önemli isimlerini bir araya getiren dev buluşmanın ikinci gününde ise düzenlenen törenle TSYD Yönetimi, organizasyona katkıda bulunan firmalara teşekkür plaketi sundu. Petrol Ofisi adına teşekkür plaketini Petrol Ofisi Marketing Direktörü (Chief Marketing Officer – CMO) Beril Alakoç Orhonoğlu aldı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.