• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

17 Nisan 2018 16:07

Jp Morgan: “Brent Petrolün Varil Fiyatı 80 Dolara Çıkabilir”

Ortadoğu’da risklerin yeniden yükselişe geçmesi yatırımcının gözünde ham petrolü yeniden cazip hale getiriyor.

 

Ortadoğu’da risklerin yeniden yükselişe geçmesi yatırımcının gözünde ham petrolü yeniden cazip hale getiriyor. Analistler Brent petrolün varil fiyatının 80 dolara çıkabileceğini öngörüyor.

Özellikle Suriye olmak üzere petrolün ana vatanı sayılan Ortadoğu’da her geçen gün jeopolitik gerginlik artıyor bu da petrol fiyatlarında yukarı yönlü bir dalgalanma yaşanmasına neden oluyor.

Küresel piyasalarda yatırımcılar, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’ye müdahale ile ilgili herhangi bir açıklaması olması durumunda fiyatlarda yaşanabilecek bir artış ihtimali nedeni ile petrolü öncelikleri arasına aldı.

Uluslararası petrol standardı olarak kabul edilen Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise bir önceki aya oranla yüzde 0,8 yükselerek 72,58 dolara ulaştı. Bu rakam Kasım 2014’ten bu yana en yüksek seviye oldu.

Petrol konusunda uzman ekonomi analistleri petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketin devam edebileceğini öngördü.

Konu ile ilgili JP Morgan firması tarafından yatırımcılarına gönderilen bir notta, Suriye’de batılı güçlerin askeri müdahale kapsamını genişletmesi ve de ABD ve Avrupa Birliği’nin İran’a yaptırımları yeniden devreye sokması ile birlikte Brent tipi ham petrolün varil fiyatının 80 dolar ve üzerini test edebileceği belirtildi.

Ekonomi uzmanları özellikle yatırım şirketlerinin petrolde yükseliş pozisyonlarını rekor seviyeye taşıdığını belirtiyor.

ABD tarafından İran’a yönelik yaptırımlar ile ilgili Mayıs ayı içerisinde beklenti içerisinde olan uzmanlar bu durumun ham petrol fiyatlarını yukarı taşıyacağını ifade ederek üç ila altı aylık daha yüksek petrol fiyatı için pozisyon alınmasını yatırımcılarına önerdi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.