• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

31 Ocak 2018 02:46

Levent Kandemir: Tehlikeli MADDE Güvenlik Danışmanlığı için son gün 31 OCAK 2018

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı kısaca TMGD olarak da bilinmektedir. Bununla ilgili mevzuat gereği Sektör içerisinde ;Bu ürünler neler mi: AKARYAKIT -LPG-LNG-CNG diyebiliriz.

 

Bu ürünleri taşıyan gönderen,yükleyen,dolduran,boşaltan işletmelerin,temiz çevre,insan sağlığı ve diğer canlı varlıklara ve çevreye zarar vermeden güvenli şekilde mevzuat hükümlerine uygun dolum ve boşaltılmasının yapılması için istihdam edilmiş gerçek kişiler TMGD kapsamına girmektedir.

 

Kapsam dahilinde ;

İstasyonda bulunan bilumum akaryakıt çeşitlerinden toplam olarak günlük 4000 litreden az satış yaptığını 6 ayda bir TMGDK’dan alacakları aylara göre satış miktarını da gösteren raporu ilgili Bölge Müdürlüğüne ibraz etmek,

2. İstasyonun yerleşim alanları dışında bulunduğuna veya 300 metre yakınında okul, hastane, AVM vb. sosyal yapılar bulunmadığına dair bir kereye mahsus olmak üzere 31 Ocak 2018 tarihine kadar TMGDK’dan alacakları raporu ilgili Bölge Müdürlüğüne ibraz etmek şartı ile sisteme entegrasyonu sağlamak amacıyla bir sefere mahsus olmak üzere güvenlik danışmanı istihdam etmesi veya TMGDK’dan hizmet alması 31 Aralık 2018 tarihine kadar ötelenmiştir.”

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanları ; en fazla 5 işletmeye hizmet vermekte olup yapacağı sözleşmeler 1 er yıl kapasiteli de yapılabilmektedir.

31 Ocak 2018 tarihine kadar yapılması zorunlu bulunan TMGD nin, Kapsama alanında Tüm Enerji çevreleri tarafından yakinen takip edilmektedir.

Bu yazımızda tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı mesleği ve detayları hakkında detaylı bilgiler vermeye çalıştık.

Konunun hassasiyeti; Tüm Dağıtıcı ve Perakende kolunda takip edilmekte.tüm çevreler konu üzerinde gereken ilgi ve hassasiyeti göstermektedirler.

Saygılarımla .

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.