• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

16 Aralık 2017 13:43

Lübnan Hükümetinden Petrol Lisansına Onay

Enerji Günlüğü – Lübnan hükümeti, Doğu Akdeniz’de bulunan ve ihalesi 15 Eylül 2017 tarihinde yapılan 4 ve 9 numaralı bloklar için lisans alan konsorsiyuma onay verdi.

 

Lübnan Bakanlar Kurulu, 14 Aralık 2017 tarihinde Fransız enerji şirketi Total, İtalyan enerji şirketi Eni ve Novatek’ten oluşan konsorsiyumun 4 ve 9 numaralı bloklarda petrol keşfi ve üretimi için 2 petrol lisansını onayladı.

Lübnan Enformasyon Bakanı Melhem Riachi, Kabinenin Total, Eni ve Rus enerji şirketi Novatek’ten oluşan konsorsiyumun Lübnan açıkdenizinde arama sondajı yapmak için iki blokta aldığı lisansları onayladığını açıkladı. Lübnan sularında toplam on blok bulunuyor.

2013’TE ZORUNLU ARA VERİLMİŞTİ

2013 yılında aralarında Chevron, Total ve Exxon Mobil gibi büyük enerji şirketlerinin de olduğu 46 şirket ihalelere girmeye hak kazanmıştı. Ülkede 2014 yılından beri yeni cumhurbaşkanını seçmek için yapılan oylamalarda siyasi partilerin gruplaşması nedeniyle kimse kazanamamış ve ülke iki yıldan fazla bir süre Cumhurbaşkansız kalmıştı.

Lübnan Hükümeti, 2013 yılından bu yana durdurulmuş olan offshore (açıkdeniz) petrol ve gaz arama çalışmalarını yeniden başlatacak iki kararnameyi Ocak ayında onaylamıştı. Kabul edilen kararnameler ile Doğu Akdeniz’de bulunan ve 96 trilyon kübik feet doğal gaz ile 865 milyon varil petrol rezervine sahip bloklar için ihale süreci başlatıldı.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.