• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

24 Mayıs 2018 19:07

Opec, Petrol Üretimini Artırabilir

OPEC, haziran ayında yapılacak toplantıda petrol üretimin artırılması yönünde bir karar alabilir.

 

OPEC, haziran ayında yapılacak toplantıda petrol üretimin artırılması yönünde bir karar alabilir.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Washington’un petroldaki yükselişin artacağına ilişkin endişeleri dile getirmesinin ardından ve İran ve Venezuela’nın petrol arzına yönelik ortaya çıkan endişeler nedeniyle Haziran ayında yapılacak toplantıda üretimin artırılması yönünde bir karar alabilir.

OPEC ve konuya yakın kaynakların yaptığı açıklamaya göre, Körfez bölgesinden OPEC üyeleri, ham petrolün 80 doların üzerine çıkmasının ardından OPEC’in petrol piyasasını yatıştırmak için petrol üretimini ne zaman artırabileceği ve her bir üyenin kaç varil artırabileceğine ilişkin ilk görüşmelere liderlik ediyorlar.

OPEC üyesi ülkeler ve Rusya’nın önderlik ettiği OPEC üyesi olmayan üreticiler, yüksek küresel petrol stoklarını azaltmak için 2018’in sonuna kadar üretimi günde yaklaşık 1.8 milyon varil ile sınırlandırmayı kabul ettiler, ancak stoklardaki artış OPEC’in hedefine yaklaştı.

Körfez ülkesinden bir sektör kaynağı “Tüm seçenekler masada” diyerek Haziran ayında üretimin artırılması yönünde bir karar alınabileceğini ancak petrol arzında kısıntının ne kadar gevşetilmesinin gerektiği konusunda henüz kesin bir rakam olmadığını belirtti.

Diğer kaynak da OPEC ve OPEC üyesi olmayan üreticilerin arz kısıntısı anlaşmasına rekor seviyedeki uyum oranını gevşetmeyi tercih edebileceklerini ifade etti.

İkinci bir kaynak “Hala farklı senaryoları inceliyoruz” diyerek OPEC’in Haziran ayında üretim kısıntılarını hafifletmeye karar verse de, bunun yürürlüğe girmesinin üç ila dört ay süreceğini ifade etti.

Haziran toplantısında daha fazla arz eklemeye atıfta bulunan OPEC kaynağı, “Bu seçeneklerden biri” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.