• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

21 Haziran 2017 14:05

OPEC’in Kararı Petrol Fiyatlarını Aşağıya Çekiyor

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) üretim kısıntısını sürdürme kararına karşın, Libya’nın yeni petrol kuyularını devreye alması, ham petrol fiyatlarını aşağıya çekiyor.

ABD hafif petrolünün varil fiyatı 45 doların da altına çekilerek 43.02 dolara kadar inerken, Türkiye’nin de akaryakıt fiyatlarını belirlemede temel aldığı Brent petrolünün varil fiyatı da 50 doların altına inerek 45.42 dolara kadar geriledi.

Küresel petrol piyasaları analistlerine göre, OPEC ve üye olmayan Rusya gibi diğer başlıca petrol üreticileri Ocak ayında başlattığı üretimi kısma anlaşmasına uyum oranı Mayıs ayında en yüksek düzeye çıktı.

Petrol piyasalarındaki gelişmeleri değerlendiren Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Araştırma Uzmanı Özgecan Özdemir, “OPEC toplantısından çıkan üretim kısıtlama anlaşmasının uzatılmasına yönelik alınan karar sonrasında ham petrol fiyatlarında herhangi bir kalıcı iyileşme göremiyoruz. Anlaşmadan muaf tutulan Libya’nın OPEC içerisinde payı oldukça düşük olsa dahi kapalı olan iki üretim sahasını tekrardan üretime açması, ham petroldeki son dönem gelen düşüşün ana nedeni olarak karşımıza çıkıyor” dedi ve ekledi:

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.