• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

28 Şubat 2017 13:20

Petrol 54 dolar civarında seyretmeye devam ediyor

Petrol fiyatları, ABD’de reko rseviyeye çıkan Petrol stokları ile OPEC’in küresel arz fazlasını kısmak için üretimi azaltması arasındaki mücadelenin volatiliteyi ikiyılı aşkın sürenin en düşük seviyesine indirmesi ile beraber üç gündür varil başına 54 dolar yönünde seyretti.

Vadeli Petrol kontratları New York’ta, Pazartesi günü yüzde 0.1 yükselmesinin ardından yüzde 0.2 daha tırmandı. OPEC Genel Sekreteri Mohammad Barkindo, Nijerya’nın Abuja kentinde yaptığı açıklamada, OPEC üyelerinin taahhüt ettikleri kısıntıya yüzde 90’ın üzerinde uymakta bulunduğunu kaydetti.Bloomberg’in anketine katılan analistlerin tahminlerinin medyanına göre, Çarşamba günü açıklanacak resmi ABD Petrol stok verisinin geçen hafta 3 milyon varil artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkması planlanıyor.

Petrol New York’ta, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu (OPEC) ve öteki 11 üretici ülkenin arz kısıntılarının ABD’deki Petrol a rama ve üretim faaliyetlerini dengelemesi ile beraber varil başına 50 doların üzerinde dar bir bantta seyrediyor.

Chicago Board Of Trade Ham Petrol Volatilite Endeksi Pazartesi günü Ekim 2014’ten bu yana en düşük seviyesine indi.

Seul’de Kiwoom Securities Co. Piyasa stratejisti Seo Sang-young, “Ham Petrol , OPEC’in üretim kısıntısı anlaşması fiyatlardaki aşağı baskıyı sınırlarken, ABD’de üretimin artmaya devam etmesi ile beraber çok dar bir bantta seyrediyor,” dedi ve “ABD stokları yüksek, zira hava koşulları çok soğuk değil ve talep düşük kaldı” şeklinde görüş bildirdi.

Nisan vadeli Batı Teksas petorlü (WTI), Nymex piyasasında, 10 sent yükselerek Tokyo saati ile 11:05’te varil başına 54.15 dolara geldi. Toplam işlem hacmi 100 gmeşhurk ortalamanın yaklaşık yüzde 43 altında. Fiyatlar Pazartesi günü üst üste ikinci gün 54 dolar yakınında kapandı.

Nisan vadeli Brent Petrol ü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 18 sent ya da yüzde 0.3 yükselerek varil başına 56.11 dolara çıktı. Küresel gösterge Brent Petrol ü ABD göstergesi WTI’a kıyasla 1.96 dolar primli işlem gördü. Daha aktifişlem gören Mayıs kontratı 15 sent rırmanarak 56.57 dolara terfi etti.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.