• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

1 Nisan 2017 16:04

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkanı İmran Okumuş Petroleum İstanbul 2017 Fuarı’nda

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran OKUMUŞ`un 13. Petroleum İstanbul 2017 Fuarı‘nda yaptığı konuşmada, “PÜİS’in belirlediği yol haritasının önceliği adalettir, ikinci önceliği şeffaflık, üçüncü önceliği ise mali disiplindir.” dedi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Başkanı İmran Okumuş,  akaryakıt bayilerine yönelik cezai uygulamaların etkilerine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak sektörün, 2003 yılında yapılan ve 2005’te yürürlüğe giren kanundan kaynaklanan sorunlar yaşadığını belirten Okumuş, bunların çözümü için çalıştıklarını söyledi. Bazı sorunları defalarca dile getirmelerine rağmen çözüm bulamadıklarını ifade eden Okumuş; “Türkiye’de 3 bin dem fazla akaryakıt bayisi cezaya maruz kaldı, buna çözüm bulmak önceliklerimiz arasındadır. Taraflar olarak biz, kaçakçılığa bulaşmış bayilerin affedilmesini istemiyoruz. Kaçakçılık dışında mağdur olmuş bayilerin de affedilmesini istemiyoruz. Sadece bir sefere mahsus bu cezada yüzde 20 indirim ve onun taksitlendirilerek ödenmesini talep ediyoruz.”

Okumuş, ilgili kanun ve mevzuatın yeniden yapılandırılmasının acil bir ihtiyaç olduğunu vurguladı. PÜİS’in 50. yılını kutladığını belirten Okumuş, “Sektörün en büyük ailesi olarak PÜİS’in belirlediği yol haritasında birinci önceliği adalettir, ikinci önceliği şeffaflık, üçüncü önceliği ise mali disiplindir.” dedi.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.