• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

21 Mayıs 2018 10:03

STAR Rafineri’nin ilk petrol kargosu Azerbaycan’dan

STAR Rafineri Genel Müdürü Mesut İlter, “Haziran sonunda ilk petrol kargomuz sembolik de olması açısından Azerbaycan’dan geliyor, anlaşmasını yaptık. Sonrasında da ilk olarak ham petrol ünitemizi temmuzun üçüncü haftasında devreye alıyoruz” dedi.

 

STAR Rafineri Genel Müdürü Mesut İlter açıklamalarda bulundu.

“Şu ana kadar yüzde 99,1 fiziki ilerleme kaydedilen STAR’da 5,2 milyar dolar harcandı.” diyen İlter şu ifadeleri kullandı:

“Rafineriyi ekim başında devreye aldığımızda 6,3 milyar dolarlık yatırım tamamlanmış olacak. Haziran sonunda ilk petrol kargomuz sembolik de olması açısından Azerbaycan’dan geliyor, anlaşmasını yaptık. Sonrasında da ilk olarak ham petrol ünitemizi temmuzun üçüncü haftasında devreye alıyoruz. Kurdaki artış para kazanıp kredi ödemeye geçtiğimiz dönemde, öngörülen geri ödeme süresi bir miktar daha artacaktır diye düşünüyorum.

Petrolün varil fiyatının 100 dolarlara çıkacağını sanmıyorum. Fiyatların 60-75 dolar aralığında kalacağını düşünüyorum. Bu hem üretim kaynaklarının ekonomisini destekler hem de tüketici açısından çok negatif etkisi olmayacak bir seviye”

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.