• info@petrolpiyasasi.com
  • 0 544 777 77 33

DAĞITIM ŞİRKETLERİ

HABER DETAYI

10 Ağustos 2017 10:47

Türkiye Petrolleri Satış Direktörü Şakir Memikoğlu Önemli Açıklamalarda Bulundu..!

Türkiye Petrolleri’nin, Turkuaz Petrol ile birleşmesiyle birlikte sektörde fark yaratan bir dağıtım şirketi haline geldiğini ifade eden Türkiye Petrolleri Satış Direktörü Şakir Memikoğlu; şirketin hedeflerini, yeni projelerini ve bayilerle olan iş birliklerinde nelere dikkat ettiklerini anlattı.

“FARK YARATAN BİR DAĞITIM ŞİRKETİ OLDUĞUMUZU SÖYLEYEBİLİRİM”

İki şirketin birleşmesi ile birlikte daha yaygın bir bayi ve ikmal ağına kavuşmuş durumdayız. 2017 yılı itibarı ile resmi olarak da şirket birleşimi tamamlanacaktır. Turkuaz Petrol’ün bağlı olduğu Zülfikarlar Holding’in güçlü finansal altyapısı, etkin ve hızlı karar alabilme süreçlerinin katkısı ile bu birleşme sonrasında “fark yaratan” bir dağıtım şirketi olduğumuzu söyleyebilirim.

Tüketicilere doğru noktada, doğru fiyat ile doğru hizmeti sunabilen şirketler sektörde başarılı olmuştur. Piyasa gerçeklerini göz önüne alarak yasal sınırlar kapsamında ve doğru noktada hedef müşteriye özel fiyat çalışması yapılması, ülkemiz ve sektörümüzün gerçeğidir. İstasyon sayısının yoğun ve rekabetin güçlü olduğu, özellikle de ticari müşteriye hizmet veren lokasyonlarda yapılan fiyat rekabeti avantaj sağlamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, dağıtım şirketi ve istasyonlardaki masraf kalemleri de göz önüne alınarak fiyat rekabeti ile müşteriye avantaj sağlanırken ticari faaliyetlerin de sürdürülebilir seviyede devam ettirilebilmesidir. Bu noktada kararları ve uygulamaları ile sektörümüze büyük katkı sağlayan, bu büyük ailenin reisi durumunda olan EPDK’nın fiyat rekabeti hususundaki incelemelerinin de çok değerli olacağını düşünüyorum. Özellikle maliyetin altında yapılan satışlar sebebi ile bayiler ve dağıtım şirketlerinin bu noktada beklenti içerisinde olduğunu ifade etmek isterim.

“2018 YILI SONUNDA 800 İSTASYON HEDEFİ İLE İLERLİYORUZ”

Bugün itibarı ile 700 bayimiz bulunuyor. Marka değerimize uygun, dağıtım şirketi ile aile ilişkileri çerçevesinde ticaret yapmak hedefinde olan tüm bayi dostlarımızla birlikte 2018 yılı sonu itibarı ile 800 istasyon hedefi ile ilerliyoruz. Akaryakıt istasyonlarımızdaki yenilikçi hizmetlerle birlikte istasyonlarımızı tercih eden tüketici sayısını da arttırmayı hedefliyoruz. Ayrıca güçlü ikmal ağımız ve güçlü finansal altyapımızla birlikte bayilerimizin dış satışlarını da desteklemeye devam edecek ve rekabetçi duruşumuzu koruyacağız.

KISACA ŞAKİR MEMİKOĞLU KİMDİR?

1977 Mersin doğumlu olan Şakir Memikoğlu Ankara Gazi Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünde lisans eğitimimi tamamladı. İki yıllık FMCG sektörü deneyimim sonrasında, daha önce akaryakıt sektöründe çalışmış olan babası vasıtasıyla yakından tanıdı. Akaryakıt sektöründe 2003 yılında görev almaya başladı. Türkiye ve KKTC’de satış, yatırım ve madeni yağ departmanlarında görev yaptı. 2017 yılı itibarı ile Türkiye Petrolleri Petrol Dağıtım A.Ş. ve Turkuaz Petrol birleşmesine imza atan Zülfikarlar Holding bünyesine dahil oldu.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.